Kalkoenburgers met geroosterde peer en rozemarijn (voor 2 pers)

Kalkoenburgers met geroosterde peer en rozemarijn

Ingrediënten:

  • 2 rijpe peren

  • 1 pond kalkoengehakt

  • 1 tl gehakte verse rozemarijn

  • 1/2 tl zeezout

  • Olie of ghee om te bakken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.

  2. Schil de peren en snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik of minder.

  3. Vet een bakplaat in en leg daar de plakjes peer op zonder dat ze overlappen.

  4. Bak ze 25-30 min of totdat ze gaan karameliseren.

  5. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voor verdere verwerking.

  6. Hak de geroosterde peer plakjes met een scherp mes fijn, tot het bijna een dikke pasta is geworden.

  7. Vermeng in een grote schaal het kalkoengehakt met de peren, de rozemarijn en het zout.

  8. Goed mengen en maak er dan platte balletjes (burgers) van.

  9. Bak ze in de pan op middelmatig vuur en geniet ervan!

Serveer de kalkoenburgers met gegrilde zoete uien, hele gebakken radijsjes en verschillende soorten groen.

Print Friendly, PDF & Email