Romige soep van jonge sla en lentegroen

Voor 4 personen:


Ingrediënten:


½ krop sla
waterkers (enkele blaadjes)
2 takjes groene selderij
1 ui
2 venkelknollen
3 wortelen
½ bos radijzen
6 takjes tijm
2 blaadjes laurier
120 ml room
200 ml witte wijn
boter
peper (versgemalen)
zeezout


Pel en snipper de ui. Snij de selderij in blokjes, de venkel in dunne plakjes. Schil de wortelen, snij ze in schuine plakken. Halveer de radijzen.
Stoof de ui glazig in een soeppan met boter. Voeg de selderij, wortelen, venkel en radijzen toe, samen met de laurier en de tijm.

Overgiet met de witte wijn en 650 ml water. Laat de groenten 15 minuten gaar stoven op een matig vuurtje.
Schep de groenten uit de soep en hou ze apart. Verwijder de laurier en de tijm. Spoel de sla, snij fijn en laat 5 minuten koken in de bouillon.

Voeg de room toe en mix goed fijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg de groenten terug aan de soep. Verdeel over soepborden of kommetjes en werk af met verse waterkers.

© Ilonka’s Wishful Weight

Print Friendly