Avocadosoep (2 personen)

Ingrediënten:

2 rijpe avocado’s
2 uien
Bouillonpoeder voor 600 ml water
600 ml water
100 ml melk
Klontje roomboter
1 citroen
2 eierdooiers
Peper
Zout

Kook 300 ml water. Snipper de uien en fruit ze op laag vuur met een klontje roomboter, totdat ze glazig worden (ongeveer 10 minuten). Schenk het hete water bij de uien en voeg voor 600 ml water, bouillonpoeder toe. Breng weer aan de kook en zet het vuur dan laag.

Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een blender. Schenk 300 ml koud water en 100 ml melk in de blender erbij en mix het tot een glad geheel. Giet het avocadomengsel in de pan en verwarm het al roerend voor ongeveer 10 minuten, maar laat het niet koken!

Snijd intussen de citroen doormidden en knijp de helft uit boven een schaaltje en verwijder de pitjes. De andere helft van de citroen snijd je in plakjes.

Splits de eieren boven een ander schaaltje, zodat je alleen de dooiers overhoudt. Leg ze in het schaaltje met de citroensap en zet het eiwit in de koelkast om wat anders mee te doen later. Voeg een lepel van de soep toe aan het citroensap en de eierdooiers en kluts alles goed en giet het dan bij de soep. Roer de soep nog even goed door en proef. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.

Laat de soep niet koken. Hij is klaar als hij warm genoeg is!

 

© Ilonka’s Wishful Weight

 

Print Friendly, PDF & Email